Schoorsteen Camera Inspectie
Uw Dakspecialist voor heel Nederland

Schoorsteen Camera Inspectie

Schoorsteen Camera inspectie
Door middel van een geavanceerd camerasysteem kunnen wij de binnenkant van uw schoorsteen- of ventilatiekanaal bekijken. Het voordeel hiervan is dat we zonder hak- en breekwerk problemen zoals knelpunten, verstoppingen en asbest gemakkelijk kunnen opsporen. Tevens kunnen we de opbouw van uw huidige schoorsteenkanaal bekijken. Loopt het kanaal namelijk rond of vierkant en uit welk materiaal bestaat uw schoorsteenkanaal!

Wanneer een schoorsteen camera-inspectie?

Bij een verhuizing
Neemt u een schoorsteenkanaal in gebruik waarvan u de geschiedenis niet kent? Dan raden wij aan deze van tevoren na te laten kijken. Er kan bijvoorbeeld spraken zijn van scheurvorming of slechte voegen. Met een schoorsteen camera-inspectie voorkomt u verrassingen.

Na een schoorsteenbrand
Jaarlijks komen er nog vele schoorsteenbranden voor. De oorzaken zijn vooral achterstallig onderhoud, foutieve aansluitingen, of het stoken van een verkeerde brandstof. Bij een schoorsteenbrand heeft het rookkanaal flink te lijden. De temperaturen kunnen oplopen tot wel 700 °C. Uw schoorsteenkanaal kan behoorlijk aangetast worden. Het gevolg is onder andere scheuren. In de meeste gevallen werkt de brandweer met zwaar geschut om het vuur te doven, ook dit kan schadelijk zijn voor uw schoorsteen. Het is dan ook zeer aan te raden na een schoorsteenbrand een camera-inspectie uit te laten voeren en aan de hand van de resultaten verdere stappen te ondernemen.

Wat u moet weten over camera-inspectie
Het preventief beoordelen van uw rookkanaal door middel van een schoorsteen camera inspectie voorkomt achteraf vervelende verrassingen.

Professioneel en Vakkundig Team

Schoorsteenvegen
Vogelwering plaatsen
Vogelnesten verwijderen
Voeg- en metselwerken aan gevel

Op elk vakgebied continue bijgeschoold

Dak camera inspecties
Dakgootreiniging
Dakleer branden
Metselwerken aan schoorsteen

Onze klanten zijn tevreden en dat houden we zo

Nokvorst reparaties
Loodreparaties
Complete dak vernieuwing
Voegwerken aan schoorsteen

Al meer dan 15 jaar ervaring en horen bij de absolute Top

Glaszetten
Rolluiken plaatsen
Velux- dakraam plaatsen
Dakkapellen plaatsen